Planter på Plejehjem

Der bor mennesker på plejehjem, som ikke selv har mulighed for at komme ud i det grønne. Derfor cykler jeg ‘planter på plejehjem’.

I maj 2022 lavede Aarhus Kommune, Sundhed & Omsorg, en lille video om disse ‘Planteværksteder’ – den kan ses her på Youtube.

Idéen har flere rødder. Den væsentligste er min egen oplevelse af, at uanset hvor ked eller syg jeg har været, så er jeg altid blevet bedre tilpas af at gøre noget med levnende planter. Jeg blev inspireret af Aarhus kommunes projekt ‘Plant Liv’, som har etableret gode grønne elementer på byens plejehjem. Og så mødte jeg en af byens oplevelsesmedarbejdere, som fortalte, at plejehjemmene har meget svært ved at invitere de ældre ud i fx Gallo Gartneriet. Så måtte jeg jo finde på noget.

Med uvurderlig hjælp fra blandt andre Aarhus kommunes flyvende oplevelsesmedarbejder Ada Holst er det lykkedes mig at finde en form, hvor jeg præsenterer ældre på plejehjem for årstidens planter. Her arbejder jeg også tæt sammen med Gallo Gartneriet, som bl.a. leverer mange planter og buketter.

Det er – kort fortalt – utroligt givende. Jeg håber på at finde flere samarbejdspartnere, så projektet kan vokse sig større, for der er langt flere ældre og langt flere planteoplevelser, end jeg kan overkomme at bringe sammen.