Bokashi

Bokashi er en genial teknik til at forvandle madaffald til god kompost som nye planter kan vokse i.
Det er nemt og hurtigt, lugter ikke og tiltrækker ikke fluer. Det binder Co2, minimerer mængden af affald og affalds-transport og bevarer stort set alle næringsstoffer. Bokashi strammer cirklen fra mad over affald til friske spiselige afgrøder og gør det muligt at dyrke intensivt i byerne.

Book mig til at hjælpe jer igang – jeg tager gerne gær og spande med:
– En times inspirerende foredrag.
– Instruktion og praktisk opstart af køkkener i enhver størrelse.
– Undervisning og workshop i alt fra børnehaver til plejehjem, lokalcentre til ministerier.
– ‘Hvad-nu-hvis-scenarier’ i den ambitiøse kommune, boligforening eller virksomhed.
-> Skriv til marianne@miklsn.dk eller ring +45 2494 6323

Uanset om man vil gøre en indsats for klimaet, affaldsminimere, genbruge eller berige jorden med liv og vækst, så er bokashi effektiv og let at lave:
1. Madaffald drysses med bokashigær og fermenterer i lufttæt beholder uden ilt i 2 uger.
2. Bokashi-komposten graves ned i jord og 2 uger senere kan man plante.
Voilá: Fra affald til ny næring på 4 uger.

Bokashi kan nemt skaleres og bruges præcis hvor du har lyst til, fx i solo-køkkenet, hos familien eller i kollektivet, på kontoret, i storkøkkenet, i restaurant og på hotel, på spejderlejr, naturmøde, folkemøde og festivaller.

Læs mere om bokashi-kompostering og første storskala projekter i Danmark på komposten.info
Køb bokashi-gær og diverse særligt velegnede spande i Byhavers netbutik
Og få løbende tips, tricks og mere viden ved at følge Maria Ehlerts blog.

Bokashigær i små starter-pakker.