Bokashi


Bokashi er en genial teknik til at forvandle madaffald til god kompost som nye planter kan vokse i.
Det er nemt og hurtigt, lugter ikke og tiltrækker ikke fluer. Det binder Co2, minimerer mængden af affald og affalds-transport og bevarer stort set alle næringsstoffer. Bokashi strammer cirklen fra mad over affald til friske spiselige afgrøder og gør det muligt at dyrke intensivt i byerne.

Book mig til at hjælpe jer igang, med inspiration, foredrag, praktisk workshop eller udvikling af
‘hvad-nu-hvis-scenarier’ i den ambitiøse kommune, boligforening eller virksomhed.
-> Skriv til marianne@miklsn.dk eller ring +45 2494 6323

Uanset om man vil gøre en indsats for klimaet, affaldsminimere, genbruge eller berige jorden med liv og vækst, så er bokashi effektiv og let at lave:
1. Madaffald drysses med bokashiklid og fermenterer i lufttæt beholder uden ilt i 2 uger.
2. Bokashi-komposten graves ned i jord og 2 uger senere kan man plante.
Voilá: Fra affald til ny næring på 4 uger.

Bokashi kan nemt skaleres og bruges præcis hvor du har lyst til, fx i solo-køkkenet, hos familien eller i kollektivet, på kontoret, i storkøkkenet, i restaurant og på hotel, på spejderlejr, folkemøde og festivaller.

Køb bokashi-gær og eventuelt særlige spande i BokashiDenmarks netbutik
Og få løbende tips, tricks og mere viden ved at følge Maria Ehlerts blog.

Nynne & Clara, to tidlige stjerne på den danske bokashi-himmel, har lavet en række gode instruktioner, som jer har fået lov at give adgang til her, da deres website ‘komposten.info’ nu er inaktivt
Bokashi-info
Bokashi-spanden
Jordfabrik
Sorteringsguide

De to pionerer gennemførte et projekt på Aarhus Ø i 2016, som er udførligt beskrevet i rapporten herunder, hvor du endda kan vælge mellem en kort eller lang beskrivelse
Pixieonlineudgave
Komposten report 16:8

Bokashigær i små starter-pakker.